AMPGIL
Ens pots trobar cada dimecres de 18h a 20h al Casal Lambda de Barcelona (Avinguda Marqués de l'Argentera 22, Barcelona)

T'escoltem!

 

 Sabies que...
Com major és l'índex de rebuig familiar durant l'adolescència s'associen significativament repercussions negatives a la salut física i mental dels joves adults LGTB.

Els intents de suïcidi per part del col·lectiu LGTB es redueixen un 840% en funció de la resposta familiar.
 
 


Faqs

Inici >> Notícies :: Últimes notícies :: La comunitat LGTB cristiana envia una carta al Papa

Titular notícies

La comunitat LGTB cristiana envia una carta al Papa

Dimarts 14 Juny 2011

Les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals cristians varen consensuar aquesta carta adreçada al Papa durant la celebració de la reunió anyaldel Fòrum Europeu LGTB Cristià, celebrat a Berlin dels dies 4 al 8 de maig.


Sa Santedat Benet XVI
Palau Apostòlic
00120 Estat de la Ciutat del Vaticà
Europa
Berlin, 7 de Maig, 2011


Benvolgut Sant Pare,

Les persones cristianes LGBT fem una crida a Sa Santedat perquè presti atenció als drets humans

Fem una crida a Sa Santedat perquè condemni els actes de violència contra les persones Lesbianes, Gays, Bisexuals i Trans (LGBT), i perquè Sa Santedat cooperi a aixecar la penalització del actes homosexuals arreu del món.
El silenci de Sa Santedat és interpretat per la gent implicada en la violència , la tortura i l´assassinat com a consentiment de les seves accions. Per exemple, el mes de gener de 2011, David Kato, un activista pels drets de les persones LGBT, fou brutalment assassinat a Uganda. La violència, la tortura i l´assassinat envers persones LGBT sovintegen a diverses parts del món, i els seus autors sovint estan convençuts que compleixen amb la voluntat de l´Esglèsia Catòlica. Aquesta creença es va veure reforçada pel fet que, el mes de desembre de 2008, la Santa Seu es va negar a donar suport a la declaració de les Nacions Unides sobre l´orientació sexual i la identitat de gènere. Aquesta declaració inclou una crida als Estats per tal que assegurin que l´orientació sexual o la identitat de gènere no puguin en cap cas servir de base per a sancions penals, i especialment per a execucions, empresonaments o detencions.

Per extensió, fem una crida a Sa Santedat perquè proporcioni una informació clara a totes les persones cristianes en relació als passatges de la Bíblia que s´utilitzen per justificar aquestes accions abominables. Tal com s´ha fet amb els passatges que donen suport a l´esclavitud, no es poden interpretar literalment els versicles que advoquen per l´assassinat de les persones que mantenen activitat sexual amb persones del mateix sexe.
Encara hi ha pressions per part del clergat de l´Esglèsia Catòlica perquè les persones cristianes es sotmetin a teràpies reparatives per tal de canviar la seva orientació sexual. Aquesta estratègia, així com el fet que l´Esglèsia oficial exigeixi que les persones LGBT visquin en l´abstinència sexual, provoca moltes tragèdies que afecten vides humanes, inclosos suicidis i manifestacions greus de depressió en tractar d´obeir els ensenyaments de l´Esglèsia i seguir-los d'una manera heròica.
Tanmateix, segons estudis moderns de psiquiataria i psicologia, l´orientació sexual no es pot canviar, i aquests intents sovint comporten danys psicològics greus. Tampoc es pot demanar que visquin en celibat a aquelles persones que no hi tenen una vocació personal.

No es pot negar a les persones cristianes LGBT el seu dret fonamental a tenir una relació amb una persona estimada, independentment del seu gènere.
Així com la ciència ha provat que l´homosexualitat és una variant de la sexualitat, fem una crida perquè aquest coneixement científic s´inclogui dins l´ensenyament de l´Esglèsia.
En consequència, fem una crida a Sa Santedat perquè s´asseguri que ja no es predica que les persones homosexuals s´han de sotmetre a teràpies, sinó que tenen dret a seguir amb les seves vides tot mantenint una relació d´amor i fidelitat.

Els beneficis personals i socials són una vida feliç, la salud mental, la capacitat de fer un treball fructífer i de poder ajudar altres persones. En cas contrari, la vida es converteix en una existència trista, amb una sèrie de teràpies psiquiàtriques i psicològiques fracassades, pèrdua de la creença en Déu, en la humanitat i en l´amor. Aquest resultat es fa palès sovint a cartes i testimonis de persones cristianes LGBT.
Arreu del món, moltes persones lesbianes, gays i trans viuen en relacions basades en l´amor, la fidelitat i l´interès mutu. Igual que en les relacions heterosexuals madures- l´amor és abans de tot una experiència espiritual, i en segon terme una experiència física. Malauradament, a causa de l´estigmatització i a la manca de coneixement, molta gent associa el concepte d´homosexualitat només amb l´amor físic.
En referència a la declaració de Sa Santedat de desembre de 2008 sobre la protecció de la humanitat com un ecosistema, com si fos un bosc tropical, podem dir que les persones LGBT són una espècie menys comuna, representada permanentment a l´ecosistema. I tal com sabem, cada espècie és important i necessària per assegurar l´equilibri creat per Déu.

Fem una crida a Sa Santedat perquè reconsideri la posició de l´Esglèsia sobre les relacions entre persones del mateix sexe i les relacions amb persones trans i doni suport a que aquestes relacions siguin acceptades i beneïdes dins l'Esglèsia.

Fem una crida a Sa Santedat perquè deixi d´instar els catòlics perquè votin en contra de les lleis que autoritzen les relacions entre persones del mateix sexe.
Les relacions entre persones del mateix sexe i amb persones trans no suposen cap perill per a l´existència de la familia tradicional, sinó que fins i tot donen suport i realcen el matrimoni i els valors familiars. Les persones LGBT constitueixen un petit percentatge de cada població, i el seu nombre es manté constant.

La manca d´acceptació de joves LGBT a les seves famílies i per l´Esglèsia gairebé sempre causa problemes per al desenvolupament de la seva personalitat. Els efectes de tot això sovint són importants i es poden veure en els seus intents desesperats per establir matrimonis heterosexuals, o per disfressar la seva orientació sexual o intentar portar una vida de seminari o de monastir, no necessàriament per una vocació personal.
Per totes aquestes raons, la creació d´un ambient segur i agradable per “sortir de l´armari” és important a cada societat.
El Catecisme de l´Esglèsia Catòlica diu que s´han de tractar les persones homosexuals amb respecte, compassió i sensibilitat. El respecte i la sensibilitat s´hauria d´oferir a tothom independentment de l´orientació sexual o la identitat de gènere. Si aquest fos realment el cas, no caldria la compassió. Les conductes i les opinions homofòbiques són especialment doloroses quan són comeses per persones cristianes- clergues i laiques, i no estan d´acord amb una actitud respectuosa.

Que Déu beneeixi Sa Santedat


Diane Xuereb (Països Baixos / Malta) Dr. Michael Brinkschröder (Alemanya)

(Co-Presidents del Fòrum Europeu de Grups Cristians de Lesbianes, Gays, Bisexuals i Trans en nom dels grups membres)


Més, sobre...: drets , lgtb , sensibilització
Últimes Notícies

L'espai dels socis
Usuari:
Contrasenya:
 


Àlbum de fotos

Grup familiars persones TRANS:
Amb la col·laboració de:
Segueix-nos!:
 
 
 
O subscriu-te al butlletí