AMPGIL
Ens pots trobar cada dimecres de 18h a 20h al Casal Lambda de Barcelona (Avinguda Marqués de l'Argentera 22, Barcelona)

T'escoltem!

 

 Sabies que...
Com major és l'índex de rebuig familiar durant l'adolescència s'associen significativament repercussions negatives a la salut física i mental dels joves adults LGTB.

Els intents de suïcidi per part del col·lectiu LGTB es redueixen un 840% en funció de la resposta familiar.
 
 


Faqs

Inici >> Notícies :: Homofòbia criminal a Tel Aviv

Titular notícies

Homofòbia criminal a Tel Aviv

Dimarts 10 Agost 2010

La premsa del passat dia 3 recull la notícia esfereïdora de l’atac homofòbic perpetrat a Tel Aviv el diumenge, dia 2, en un club per a joves homosexuals, amb el resultat d’un home de 26 anys i una adolescent de 16 morts i altres vàries persones ferides, per la inesperada i indiscriminada pluja de trets d’un home que es donà a la fuga tot seguit.

Pel que sembla, dels primers indicis –i no fora res d’estrany- l’agressor seria un “ultra” religiós, en aquest cas ultra ortodox jueu, ben segur imbuït de les consignes i els adoctrinaments d’incomprensió i d’odi envers les realitats que no toleren - perquè no entenen ni dominen - els seus líders i guies.

Nosaltres, a qui aquest crim ens afecta especialment i ens horroritza com a tothom, al marge del nostre dolor, rebuig i fàstic, sentim la necessitat de ressaltar algunes consideracions que s’extrauen de la mateixa notícia, que poden ajudar a la comprensió del per què de la lluita universal contra l’homofòbia, en la que ens sentim activament implicats.

Una d’elles és la inhumana situació de solitud de vàries de les víctimes que no havien tingut mai el valor d’explicar als seus pares la seva condició afectiva sexual, per temença a les reaccions familiars i socials o per por de fer-los mal amb la seva confessió.

Una altra, l’espontània solidaritat dels gais palestins, fent acte de presència alguns d’ells en el lloc de l’atemptat i manifestant molts d’altres –per be que de forma anònima- el seu recolzament i la disposició de lluitar units contra l’homofòbia.

També la satisfactòria resposta sobre els fets, de les més altes autoritats d’aquell país, inclòs el Primer Ministre.

Encara, la declaració de la comunitat gai i lesbiana d’Israel, de la seva determinació de seguir lluitant pels seus drets.

Com s’explica, doncs, tot això en la societat del segle XXI?

Gent estamordida, odiada i perseguida per una causa de caràcter universal, com és l’expressió de la natural i reconeguda diversitat sexual. Gent solidària i valenta, disposada a afrontar els riscos i perills de la defensa dels seus drets i gent, cada cop més nombrosa, representants importants d’estaments socials i polítics, fent pública manifestació de la seva determinació contra l’homofòbia.

De sobres és conegut que l’explicació rau principalment en la ignorància del què és el fet homosexual.

I contra això, per més que s’hi treballi i s’hi hagi treballat, encara no s’ha fet la feina definitiva que consisteix en allò que els Col•lectius de gais i lesbianes i nosaltres mateixos estem demanant:

Educar des de la infància, incloent el coneixement de la diversitat efectiva sexual.

Per aconseguir-ho, cal sensibilitzar els àmbits neuràlgics de l’educació: família, escola, associacions de pares i mares, institucions polítiques, cíviques i religioses, tot exigint deixar de banda tabús i prejudicis del passat i, contràriament, reforçar la vigilància pel respecte dels Drets Humans.

Invitem tothom a una sincera reflexió. Nosaltres, com a resultat d’experiències viscudes, n’estem plenament convençuts.


AMPGIL
ASSOCIACIÓ DE PARES Y MARES DE GAIS I LESBIANAS
Més, sobre...: Tel Aviv , homofobia
Últimes Notícies

L'espai dels socis
Usuari:
Contrasenya:
 


Àlbum de fotos

Grup familiars persones TRANS:
Amb la col·laboració de:
Segueix-nos!:
 
 
 
O subscriu-te al butlletí